Baisani roti

 

Indiase platte broodjes met erwtenmeel en ui


6 personen

  • 2 kopjes erwtenmeel
  • 2 kopjes tarwemeel
  • zout, naar smaak
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • water
  • boter, gesmolten

 

 

Het erwtenmeel en het tarwemeel met het zout in een schaal zeven, daarna de uien en zoveel water toevoegen dat er een vast, maar goed kneedbaar deeg ontstaat.
Dit met een vochtige doek afdekken en minstens 1 uur laten staan.


Het deeg vervolgens in 12 stukken verdelen, deze tot kogels vormen en op een met meel bestrooide plank uitrollen tot ze net iets dikker zijn dan een rijksdaalder.
Deze plakken in een droge, hete pan (het liefst een ijzeren pan) na elkaar 6-8 minuten roosteren, daarbij de pan voortdurend bewegen en de plakken om de 2 minuten omdraaien.
De broodjes die klaar zijn met gesmolten boter bestrijken, de boter in laten trekken en nog warm opdienen.