Eieren in gele currysaus
4 personen
- 300 g pandanrijst
- 8 henneneitjes (doos 10 stuks)
- ½ bakje amandelschaafsel (à 55 g)
- 3 cm verse gember, geschild
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
- 4 el zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 el gemalen kurkuma
- 1 mespunt gemalen kaneel
- 1 blik kokosmelk (400 ml, Nutco)
- 1 groentebouillontablet
- 1 struik paksoi, in reepjes
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eitjes in 7 minuten hard.
Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie in 3 minuten goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Rasp de gember.
Snijd de rode peper in dunne reepjes.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de gember, peper, knoflook, kurkuma en kaneel 4 minuten.
Voeg de kokosmelk en het bouillontablet toe.
Breng aan de kook.
Laat 10 minuten zacht koken.
Halveer de eitjes en leg in de saus.
Verhit 2 el olie in een wok.
Roerbak de paksoi 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de curry over 4 kommen en serveer met de rijst en paksoi.
Bestrooi met amandelschaafsel.