Gesmoorde witte kool met pindasaus

 

  • 750 g witte kool
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 sjalotje
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl melk
  • potje pindakaas
  • ketjap manis
  • sambal oelek

 

Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de kool.
Snij de kool in vieren en snij de dikke stronk weg.
Snij de kool in dunnen reepjes.
Schraap de wortel en snij die in plakjes.
Snipper de ui grof.
Verhit de boter in een braadpan en fruit daarin de ui.
Voeg kool en wortel toe en bak ze onder voortdurend omscheppen even mee.
Roer 1 dl water en de bouillonpoeder erdoor.
Laat de kool met het deksel op de pan in ± 15 minuten gaar smoren.
Snipper ondertussen het sjalotje.
Verhit de olie en fruit het sjalotje daarin.
Knijp de knoflook erboven uit.
Voeg melk en pindakaas toe en roer tot een gladde gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met ketjap en sambal.
Doe de kool met wortel over in een schaal en serveer de pindasaus erbij.

 

Serveer met rijst.