Pad Thai

 

Thais voorgerecht

 

6 personen

  

  • 90 g lente-uitjes
  • 150 g taugé
  • 90 g sugar snaps
  • 200 g tofu (gerookt of tamari)
  • 4 limoenen
  • 12 tenen knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • 3 eieren
  • 300 g rice stick noodles
  • 30 g bruine suiker
  • 40 ml donkere soyasaus
  • 80 ml lichte soyasaus
  • 80 ml gewone soyasaus
  • 80 ml azijn
  • 160 ml oestersaus
  • 100 g ongezouten pinda's

  

Doe een aantal eetlepels olijfolie in de wok en bak ± 30 seconden de tofu.

Na 5 seconden gaat de knoflook erbij, doe alles aan de kant en breek een aantal eieren in de pan, mix deze eieren door de rest heen en doe dan de noodles en de sugar snaps erbij.

Roeren totdat de noodles zacht worden en de sugar snaps goed eetbaar.

 

Vervolgens giet je de verschillende soorten soyasaus, oestersaus, suiker en azijn erbij.

Proef even om te checken of het op smaak is.

 

Nu is het tijd voor de lente-uitjes (in ringetjes) en de tauge om nog voor ± 10 seconden warm te worden in de pan.

Draai het vuur uit en garneer met de gemalen pinda’s, peper, koriander en limoen.

 

Voor eters met een notenallergie, laat je de pinda's weg.