Gado-gado met tahoe

 

  • 2 middelgrote aardappels
  • 250 g taugé
  • 200 g sperziebonen
  • 1 komkommer
  • 2 eieren
  • 1 blok tahoe (375 g)
  • 10 el pindakaas met nootjes
  • 4 el ketjap manis
  • 3 el citroensap
  • 1 tl gemberpoeder
  • 3 tl sambal oelek
  • 1 dl olie



Aardappels schillen, wassen en in plakken van ± ½ cm snijden.
In pan met weinig water de aardappels in ± 10 minuten beetgaar koken.
Taugé wassen en in vergiet doen.
Aardappels boven taugé afgieten en met koud water afspoelen.
Sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren.
In pan met weinig water de bonen in ± 8 minuten beetgaar koken.
Boven vergiet afgieten en met koud water afspoelen.
Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden.
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Afspoelen onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
Tahoe droogdeppen met keukenpapier en in 12 plakken snijden.
In wok of hapjespan olie verhitten.
Helft van tahoeplakjes ± 5 minuten in de hete olie bakken.
Halverwege keren.
Tahoe op keukenpapier laten uitlekken.
Nogmaals herhalen.

In (steel)pan pindakaas met ketjap, citroensap, gemberpoeder en sambal al roerend verhitten.
± 1½ dl water erdoor roeren tot dikke saus onstaat.
Aardappels, taugé, boontjes, komkommer, tahoe en plakjes ei over grote platte schaal verdelen.
Helft van saus erover verdelen.

 

Serveren met rijst, kroepoek en gefruite uitjes.