Bami Goreng Tofu

 

  • 150 g linguine (2 pers.) of 250 g (3 pers.) (natuurvoedingswinkel)
  • 1 pak tofu tamari, in blokjes
  • 2 grote uien, gesnipperd (of 1 pak Bio+ Roerbakmix (Jumbo) of bamigroenten AH)
  • veel knoflook
  • 1 tl serehpoeder                            
  • 1 tl sambal oelek                                                                               
  • 1 hand geraspte kokos                               NERGENS ZOUT IN !
  • 2 el shoyu
  • 1 groentenbouillontablet
  • water ter verdunning (kookwater van de linguine)
  • eventueel gebakken eieren en augurken

  

De linguine koken volgens de instucties op de verpakking.

De tofu bakken in olie en uit wok scheppen.

 

De ui + alle groenten een paar minuten bakken in olie.

De rest van de ingrediënten erbij (helft van de knoflook uit de knijper) en 10 minuten laten sudderen.

 

Als laatste de linguine en tofu er door werken.

 

Als állerlaatste de rest van de rauwe knoflook erboven uitknijpen en erdoor scheppen.

 

 

De eieren bakken en - eventueel - de augurken op het bord erbij snijden.