Bami Speciaal  

 

4 personen          

 

  • 4 eieren    
  • 2 preien    
  • 1 kleine witte kool 
  • 3 uien           
  • 1 pak chinese mie          
  • 1 blok tofu tamari              
  • peper en zout         
  • worcestersaus          
  • olijfolie            
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis               
  • 1 zakje boemboe rawon of andere pittige indische kruidenmix

 

 

Kook de eieren hard en maak de prei, kool en uien schoon.    

Snij de preien in ringen, de kool in dunne reepjes en de uien snipperen.

Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.  

Snij de tofu in blokjes en kruid het met peper, zout en worcestersaus. 

Verhit voldoende olie in een wok en bak ze rondom lekker bruin.       

Voeg sambal en ketjap toe en schep de uien erdoor.     

Bak het geheel een paar minuten en voeg dan de kool en prei toe.   

Roerbak het geheel nog ca. 5 min. 

Laat de mie in een vergiet uitlekken. 

Schep de mie door het groentenmengsel in de wok en warm goed door.

Verwarm de boemboe rawon met 1½ dl water volgens gebruiksaanwijzing.  

Voeg sambal naar smaak toe.

       

Pel de eieren en halveer ze, verwarm ze enkele minuten in de saus.   

Schep de bami op 4 borden en schep de eieren met de saus erover.