Sayur lodeh

 

(let wel...onderstaande ingrediënten is gewoon een goed voorbeeld.

Vele Indische families hebben zo hun eigen recept met hun eigen geheimpjes om het nog lekkerder te maken).

 

  • 750 g verschillende fijngesneden groenten bijv. witte kool, wortelen, boontjes, kouseband, koolrabi, peultjes, bloemkool.....
  • 1 grote gesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ blok santen
  • gezouten water of bouillon
  • 1 el rietsuiker of gula djawa
  • 100 g petehbonen (hoeft niet, want je moet er een liefhebber van zijn.
  • De smaak is een beetje bitter)
  • zout

  

Snijd de groenten en kook ze in het gezouten water of in de bouillon, bijna gaar.
Als u als basis bouillon gebruikt, hoeft u geen zout meer toe te voegen.  
Voeg de ui, knoflook, santen, suiker en petehbonen toe.

Kook het geheel, maar.... zorg ervoor dat de groenten niet te zacht worden.

 

Moet zeer zeker knapperig blijven!