Kerrie telor

 

  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 ui, flink klein gemaakt
  • 1 teentje knoflook, zéér klein hakken/snijden
  • ½ tl trassi
  • 1 tl serehpoeder
  • 2 lombokjes of 1 flinke tl sambal brandal
  • ½ tl ketumbar
  • ¼ tl djinten
  • 1 tl kunjit (je weet wel......die gele poeder)
  • 2 dl santen
  • 2 djeruk purutbladeren
  • 2 salambladeren
  • zout

  

Bak alle kruiden (behalve de bladeren) in wat olie samen met de uien en uitgeperste knoflook.

Maak er een sausje van samen met de santen.

Goed roeren en voeg er de salam en djeruk bladeren bij.

Leg in dit sausje de gepelde eieren in het geheel of in de lengte doormidden (met de dooier omhoog) gesneden en laat alles stoven tot het sausje dik is geworden.