Boontjes met paprika, limoen en pinda's

 

2 personen

 

  • 250 g dunne sperziebonen
  • zout
  • 1 rode paprika
  • Conimex Wok Olie
  • ½ bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • ¼ limoen
  • 4 el zoute pinda's
  • 1 el fijngehakte selderij

 

 

Maak de sperziebonen schoon en kook ze ± 5 minuten in ruim kokend water.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en halveer de paprika's en snijd ze in lange smalle repen.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprika 1 minuut.
Voeg de bonen toe en roerbak nog 3 minuten.

Voeg de boemboe en ½ dl water toe, knijp de limoen erboven uit en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.
Hak de pinda's een beetje fijn en roer ze erdoor.
Strooi de selderij erover.
Schep de groenten op warme borden of in een schaal of kom.

 

Variatie: 

Vervang de paprika door 1 vleestomaat, snijd deze in partjes en roerbak ze 2 minuten.
Voeg dan de bonen toe.
Gebruik geen limoen.
Roer er cashewnoten door in plaats van pinda's.