Gestoofde kruidige tofu in Szechuanstijl

 

De van zichzelf wat flauwe maar erg gezonde tofu wordt gemengd met kruidige en pikante ingrediënten, zodat het eindresultaat een sensationeel gerecht is.

 

4 personen

 

  • 500 g tofu in blokjes van 4x4 cm
  • 1 el arachideolie
  • 1 el gele-bonensaus (toko)
  • 1 el donkere sojasaus
  • ½ tl zout
  • 1 tl chilipoeder of cayennepeper of naar smaak
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 el grofgesneden knoflook
  • 2 tl maïzena vermengd met 2 eetlepels water
  • 1 tl fijngemalen geroosterde szechuanpeper (toko)

 

 

Verhit de wok op het vuur, giet de arachideolie en de bonensaus erin en roerbak 30 seconden.
Voeg de sojasaus en het zout toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg het chilipoeder toe en roerbak 30 seconden.
Voeg eerst de bouillon en dan de tofu toe en laat hem 3 minuten stoven.
Voeg tenslotte de knoflook en het maïzenamengsel toe en laat nog 1 minuut stoven.
Schep het gerecht in een schaal, bestrooi met de szechuanpeper en serveer meteen.