Tahoe op z’n chinees

 

  • 1 blikje (225 gr) bamboescheuten
  • 175 g sperciebonen
  • 350 g tahoe
  • 4 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el ketjap
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • witte gekookte rijst

 

Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in schijfjes.

Maak de sperciebonen schoon.

Snij de tahoe in blokjes.

Verhit de olie in de wok en doe de tahoe erin en even later de knoflook.

Bak de tahoe knapperig goudbruin.

Uitscheppen met schuimspaan en uit laten lekken.

 

Doe de sperciebonen en de bamboescheuten in de wok, bak ze ± 10 minuten op een matig vuur (ze moeten in elk geval beetgaar zijn), giet er de ketjap over en bestrooi alles met sesamzaad.

Doe de tahoe weer in de wok, laat nog 1 minuut bakken en dien dan op met de rijst.