Tahoe-paprikaschotel

 

  • 375 g tahoe
  • 2½ dl sinaasappelsap
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 g
  • 2 el tacokruiden
  • 250 g wilde en witte rijst
  • 1 grote rode paprika
  • 3 el olie
  • zout
  • peper
  • 200 g gemengde sla


  • dressing naar keuze
  • aluminiumfolie

 

 

Tahoe in blokjes snijden.
Sinaasappelsap, tomatenpuree en kruiden mengen in een kom.
Tahoe erdoor scheppen en afgedekt in koelkast ± 10 minuten laten marineren.

Intussen de rijst koken.

 

Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
In zeef boven kom tahoe laten uitlekken en marinadevocht opvangen.
Olie verhitten, tahoe toevoegen en in ± 8 minuten goudbruin bakken.
Op bord scheppen en onder aluminiumfolie warm houden.


In achtergebleven bakvet paprika ± 2 minuten bakken.
Marinade erdoor roeren en aan de kook brengen.
Paprikasaus ± 2 minuten laten koken op laag vuur.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Sla over borden verdelen, dressing ervover sprenkelen en rijst ernaast scheppen.
Tahoe op rijst scheppen en de paprikasaus eroverheen verdelen.