Roergebakken broccoli met paddestoelen

 

  • 700 g broccoli
  • 200g oesterzwammen en kastanjechampignons
  • 2 rode uien
  • stukje gemberwortel van 2 cm
  • 2 tenen knoflook
  • 2-3 el olie
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • 1½ tl maïzena
  • 1 el azijn
  • zout
  • peper
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad

 

Snij de stengel van de broccoli, schil deze en snijd in plakjes.
Verdeel de rest in roosjes.
Snij de paddestoelen in kwarten en de uien in partjes.
Rasp de gemberwortel.
Roerbak in de olie de ui en de uitgeperste knoflook kort.
Zet het vuur iets lager en bak eerst de gember ½ minuut en dan de broccoli en paddestoelen ± 3 minuten.
Schenk de bouillon erbij en laat 4 minuten stoven.


Roer een papje van de sojasaus, de maïzena en de azijn en bind het vocht ermee.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de sesamolie toe en bestrooi met het sesamzaad.

 

Serveer met mihoen.