Chinese koolsalade

 

4 personen

 

  • 1 Chinese kool
  • 1 zoetzure appel, b.v. Jonagold
  • 1 of 2 mandarijntjes
  • 2 lente uitjes
  • enkele walnoten
  • crème fraîche
  • slasaus
  • pittige mosterd
  • gemalen zwarte peper en zeezout
  • 1 desertlepel vloeibare honing, bv. acacia (optioneel)
  • Feta
  • 2 eieren (optioneel)
  • 2 roma tomaten
  • een handvol gewelde rozijnen
  • peterselie
  • zwarte ontpitte olijven

 

Kool even onder de kraan wassen en in de helft snijden.

De hoeveelheid hangt af van de grootte van de kool, voor 4 personen is een helft meestal al voldoende.

Rozijnen wellen in warm water en uit laten lekken.

Appel schillen en in dunne partjes snijden.

Uitjes heel dun snijden.

Mandarijntje pellen en te dikke velletjes eraf halen.

Noten kraken en in stukjes maken.

Tomaat in blokjes snijden, de andere in plakjes voor de garnering.

Peterselie knippen.

 

Sausje maken van crème fraîche, slasaus, mosterd (naar smaak), zout en peper en eventueel 1 dessertlepel vloeibare honing.

Feta in blokjes snijden.

Eieren in partjes snijden (eventueel apart in schaaltje bij de salade serveren).

 

De nerf uit de kool halen.

De kool zeer fijn snijden en in een grote kom doen.

Hierbij de saus doen en goed vermengen.

Daarna de overige ingrediënten erbij doen en voorzichtig door de kool mengen.

 

Houd de tomatenschijfjes, wat stukjes noot, partjes ei en een paar olijven apart voor de garnering.

 

Serveertips

In een mooie grote schaal doen.

Garneren met olijven, tomatenschijfjes, partjes ei, stukjes noot en bestrooien met geknipte peterselie.