Aardappelomelet

 

4 personen

 

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 3 el olie
  • zout
  • peper
  • kurkuma
  • asafoetida
  • 2 tomaten (in dunne plakjes)
  • 8 grote spinaziebladen
  • 250 g geraspte biologische kaas

 

 

Rasp de aardappelen en doe ze in een kom koud water.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok.
Pak een handvol geraspte aardappel, knijp het vocht eruit en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Doe de deksel op de pan en wacht tot de onderkant goudbruin is.
Omdraaien en nog 2 minuten met het deksel op de pan laten bakken.


Op 1 helft van de omelet wat schijfjes tomaat, geraspte kaas en spinazie leggen, dubbelklappen en bakken, totdat de kaas gesmolten is en de tomaat en de spinazie zacht geworden zijn.


Haal de omelet uit de pan en houd hem warm in de voorverwarmde oven.
Zo blijft de omelet warm terwijl de andere gebakken worden.

 

Warm serveren.