Speltwafels
- 5 g verse gist
- 0,7 dl lauwe melk
- 100 g fijngemalen spelt
- 50 g amandelen
- 20 g boter
- 1 el honig
- 3 el slagroom
- 3 el spuitwater
- 1 ei
- flinke mespunt vanillepoeder
- geraspte schil van ½ onbespoten citroen
- vers fruit *)
Los de gist op in de melk.
Roer er het speltmeel onder en laat het deeg 10 minuten rijzen.
Maal de amandelen fijn.
Laat de boter smelten.
Roer de honig, slagroom, spuitwater, ei, amandelen, boter, vanille en citroenschil onder het deeg.
Laat 20 minuten rusten.
Bak in wafelijzer, laat bakken en afkoelen.
- Sausje:
3 dl yoghurt
3 el perendiksap
1 el carob
1½ dl slagroom
1 koffielepel citroensap
geraspte schil van ½ onbespoten citroen
Roer de yoghurt, perendiksap, carob, citroenschil door elkaar.
Klop de slagroom stijf en schep deze door het yoghurtmengsel.
Breng op smaak met het citroensap en zet even in de koelkast.
*) Zomer: serveer de wafels met de yoghurtsaus en verse frambozen.
*) Winter: serveer de wafels met de yoghurtsaus en stukjes gebakken appel of in stukjes gesneden dadels.