Vegetarische ‘luxe’-burger

 

4 personen

 

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 vege­tarische hamburgers
  • bakje oesterzwammen (200 g)
  • 4 el olie
  • 1 courgette, in de lengte in plakken van ca. 1 cm
  • 1 rode + 1 gele paprika, in repen van 3 cm
  • 4 el barbecuesaus
  • 50 g ribbelchips naturel

 

  • aluminiumfolie
  • barbecue of grillplaat

 


Verhit de barbecue of grillplaat.

 

Hussel de oesterzwammen met de helft van de olie en bestrooi met peper en zout.

Wikkel in de folie en rooster 10 minuten.

 

Rooster de burgers 2 minuten op elke kant.

 

Bestrijk de courgette en paprika met de rest van de olie en rooster een paar minuten.

 

Rooster de helften van de broodjes een halve minuut.

 

Besmeer met barbecuesaus en beleg de onderkant van de broodjes met de groenten, oesterzwammen, hamburgers en ribbelchips.

 

Leg de bovenste broodhelften erop.