Kuipers-lekkernijtjes

 

± 30 stuks

 

 

  • 2 flessen Rodenbachbier
  • 4 fijngesneden sjalotten
  • een snuifje geplette peper
  • ½ laurierblaadje
  • een takje tijm
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 150 g Chesterkaas
  • 4 eidooiers
  • eiwit
  • paneermeel
  •  

 

Laat de inhoud van de flessen bier, waarin de fijngesneden sjalotten, de geplette peper, ½ laurierblaadje en het takje tijm werden gemengd, voor de helft inkoken.

Verwijder de tijm en de laurier en giet de rest door een puntzeef.

Bereid een dikke béchamelsaus, kruid naar smaak en smelt er de Parmezaanse en de Chesterkaas in.

Voeg het kookvocht toe en bind de saus met 4 eidooiers.

Giet alles in een bakplaat, waarvan de bodem met geolied perkamentpapier (of bakpapier) is bedekt, op een dikte van 1½ cm.

Verdeel de afgekoelde massa vervolgens in gelijke stukken van 8 cm lengte en 4½ cm breedte, wentel deze in eiwit en paneermeel en bak ze in frituurvet goudbruin.