Rijstkroketten

 

4 tot 6 rijstkroketten

 

 

  • 1 el gesnipperde ui
  • 15 g boter
  • 15 g volkorenmeel
  • 1 dl magere melk
  • 75 g geraapte kaas
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 100 g gekookte, gare rijst
  • een beetje zout en peper
  • frituurolie

 

 

Fruit de ui in de boter lichtbruin van kleur.

Roer er dan het meel doorheen en maak er met de melk een dikke saus van.

Meng de kaas, de rijst en de peterselie door de saus en breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Strijk de massa uit op een natgemaakt bord en laat het in de koelkast afkoelen.

 

Verdeel deze 'ragout' in 4 tot 6 gelijke delen, geef ze met 2 eetlepels de vorm van een normale kroket Rol ze voorzichtig door het paneermeel, dan door het eimengsel en vervolgens weer door het paneermeel.

 

Bak ze tenslotte in de olie.