Koolwraps gevuld met pittige gierst

 

4 stuks

 

 

  • 8 mooie bladeren chinese kool
  • 100 g gierst
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 sjalotje
  • 1 rood pepertje
  • 100 g champignons
  • 1 el olie
  • 1 tl gehakte gemberwortel
  • 1 el sojasaus
  • zout
  • peper

 

 

Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer hierin gedurende 1 minuut de koolbladeren.
Laat ze goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de gierst in de bouillon gaar.
Snijd het sjalotje en het pepertje heel fijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.


Verwarm de olie in een pan en bak hierin het sjalotje en het pepertje 1 minuut op klein vuur.
Voeg de verse gember en de champignonplakjes toe en bak alles in enkele minuten goudbruin.
Schep de gare gierst hierdoor met de sojasaus en breng het gierstmengsel op smaak met zout en peper.


Leg telkens 2 koolbladeren op elkaar en verdeel de vulling erover.


Rol ze in de lengte op tot zakjes en zet ze enkele minuten in de voorverwarmde oven.

 

Serveer ze meteen.