Gebakken noedels met groene asperges
- 2 cm gemberwortel
- 150 g tofu
- 100 g kleine groene asperges
- 150 g rijststicks (noedels)
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el rode currypasta
- 2 el wokolie
Snijd de asperges in schuine stukjes van 2 cm.
Schil de gemberwortel en snipper deze fijn.
Laat de tofu uitlekken, droog het blok met keukenpapier en snijd in kleine dobbelsteentjes.
Kook de asperges 2 minuten in kokend water met zout en giet ze af.
Breng 2 liter water aan de kook en zet het vuur uit.
Doe de noedels in het water en laat ze 3 minuten wellen.
Giet de noedels af.
Verhit de olie in een wok.
Voeg de tofu toe en roerbak deze in 3 minuten goudbruin.
Voeg de gemberwortel, asperges en currypasta toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de sojasaus en noedels toe erbij en schep goed door elkaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Lekker met een gemengde salade.