Kikkererwten-pindaballetjes

 

12 stuks

 

 

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el olie
  • 250 g geroosterde zoute pinda's
  • 175 g gare kikkererwten
  • 3 takjes gehakte peterselie
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 30 g tarwemeel
  • 2 el olie

 

 

Snijd de schoongemaakte ui en bleekselderij heel fijn.
Verwarm de olie in een pan en bak de groenten goudbruin.
Maal of hak de pinda's en kikkererwten fijn en doe ze in een schaal.
Voeg de gebakken groenten toe, de peterselie, het paneermeel en het ei.


Meng alles tot een homogene massa en vorm er 12 balletjes van.

Rol deze door het meel en verwarm de olie in een koekepan.
Bak de balletjes op laag vuur aan alle kanten goudbruin.

 

 

  • Serveertip: 

    Een pittig chilisausje smaakt hier lekker bij.