Broodje Vega-Shoarma

 

  • 4 pitabroodjes
  • 200 g fijngehakte tofu of 75 gram sojabrokjes*
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl shoarma-kruiden**
  • 2 el shoyu
  • olie
  • wat sla voor garnering

 

 

Roer de kruiden, knoflook en de sojasaus door de tofu en laat dit zo'n 15 minuten intrekken.

 

Bak de tofu samen met de grof gesneden ui in de olie in ongeveer 5 minuten gaar.

 

Snijd de gebakken pitabroodjes open en vul ze met sla en de shoarma.

 

 

 

Heerlijk om zo te eten, of met bijvoorbeeld een van de onderstaande knoflooksausen.

 

*Als je sojabrokjes gebruikt (deze zijn lang houdbaar en voordeliger in het gebruik), moet je deze eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking zo'n 20 minuten koken in groenten- of kruidenbouillon.

 

** Mengsel van koriander, komijn, paprika, kerrie, kruidnagelen en peper

 

 

Koude knoflooksaus:

  • 3 flinke el sojayoghurt naturel
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/3 komkommer
  • 1 el citroensap
  • peper naar smaak

 

Rasp de komkommer en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.

Pers of snipper de knoflook.

Meng alle ingrediënten door elkaar en je hebt voldoende saus voor ongeveer 4 broodjes.

 

 

Warme knoflooksaus:

  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 tl bloem
  • 2 el olie
  • peper
  • zout
  • 2 dl soja- of rijstemelk

 

Fruit de knoflook heel kort in de olie en voeg dan de bloem toe.

Goed roeren.

 

Voeg langzaam de soja- of rijstemelk toe en roer dit steeds zorgvuldig onder de bloem, zodat het goed gebonden wordt.

 

Naar smaak nog peper en zout toevoegen.