Zoete tempéschotel

 

2 personen

 

 

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • zout
  • 125 g tempé
  • 2 el olie
  • 2 grote uien
  • knoflook
  • 1 tl verse gemberwortel
  • ½ el zoute chilisaus
  • ½ el zoete sojasaus
  • peper


Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Kook ze gaar met wat zout.
Schil de uien en snijd ze fijn.
Pel de knoflook en rasp het op een fijne rasp (of pers het uit).
Schil de verse gember en rasp deze.
Snijd de tempé eerst in dunne plakken en dan in kleine blokjes.


Bewaar 1 el olie en verhit de resterende olie in een wok of diepe pan tot hij zeer heet is.
Bak de tempé goudbruin.
Schep de blokjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.


Giet eventueel overgebleven olie weg en verhit de bewaarde olie in de wok.
Bak de ui en gember zachtjes tot de ui glazig is en bruin begint te worden.
Voeg de tempé, chilisaus, sojasaus, peper en aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.

Knijp als laatste de knoflook erboven uit en meng goed door.

 


Tip:

 

Op zichzelf al erg lekker maar je kunt er ook bijv. wat zuurkool of zuurkoolsalade bij serveren.