Aardappel-gnocchi met tomaten-champignonsaus

 

  • 900 g aardappels in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 400 g tomaten, in blokjes uit blik
  • 100 g champignons, in schijfjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl oregano
  • ½ tl suiker
  • 200 g bloem
  • 2 scharreleieren, geklopt
  • peper en zout

 


Kook de aardappels ± 15 minuten in water met zout tot ze gaar zijn.
Giet ze af en laat de aardappelblokjes uitstomen.

 

Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui en de knoflook ± 5 minuten.
Voeg de tomaten, champignons, tomatenpuree, kruiden, suiker en peper en zout toe.
Doe het deksel op de pan en laat ± 15 minuten staan op een laag vuurtje.

 

Stamp de aardappels fijn, voeg peper en zout toe en meng met de eieren en de bloem tot er een stevig gnocchi-deeg ontstaat.
Rol er balletjes van ter grootte van een kers en druk die plat met de achterkant van een vork.


Kook de gnocchi ongeveer 5 minuten in een ruime hoeveelheid flink kokend water met zout tot ze naar de oppervlakte komen drijven.
Haal de gnocchi er met een schuimspaan uit, laat ze uitlekken en doe ze in een serveerschaal.

 

Giet er de saus over en serveer meteen