Aubergine-knoflookpaté

 

Deze eenvoudige paté van aubergines, roze peperkorrels en rode paprika bevat méér dan een 'vleugje' knoflook!

 

4 personen

 

  • 3 aubergines
  • 2 rode paprika's
  • 5 tenen knoflook, ongepeld
  • 1½ tl roze peperkorrels in pekel, uitgelekt en gekneusd
  • 2 el gehakte verse koriander

 

 

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik de hele aubergines, paprika's en knoflook op een bakplaat en zet in de oven.


Neem na 10 minuten de knoflook eruit, schep de aubergines en paprika's om en zet terug in de oven.


Pel de tenen knoflook en doe ze in een keukenmachine.


Neem de geblakerde paprika's na 20 minuten uit de oven, doe ze in een plastic zakje en laat afkoelen.


Neem na nog 10 minuten de aubergines uit de oven.
Halveer ze in de lengte, schep er het vruchtvlees uit en doe in een zeef boven een kom.
Druk het vruchtvlees lichtjes aan om het bittere sap te verwijderen.


Doe de aubergine in de keukenmachine met de knoflook en draai tot een glad mengsel.
Schep het mengsel over in een grote kom.


Ontvel de paprika's, snijd ze in stukjes en schep die door het auberginemengsel.
Schep er de peperkorrels en verse koriander door en dien op.