Far breton

 

Bretonse koek

 

 

  • 400 g pruimedanten (gedroogde pruimen)
  • 125 g rozijnen
  • lauwwarme thee
  • 4 eieren
  • 250 g gebuild meel (of bloem)
  • 1 tl zout
  • 2-3 el (oer)suiker
  • ½ ltr melk (of sojamelk)

 

 

Laat de pruimedanten en rozijnen een paar uur wellen in de thee.
Kluts de eieren.


Zeef meel met zout in een kom en sla met de mixer suiker, eieren en melk erdoor tot een glad beslag.


Verwarm de oven (200ºC).


Vet een ronde vuurvaste schaal of bakblik in met boter en stort de uitgelekte pruimen en krenten op de bodem.
Giet het beslag erover en zet ongeveer een uur in de oven tot de koek goudbruin ziet.

Eet de 'Far' warm.

 

 

 

Variatie:


Week de krenten in rum