Feta-flapjes

 

(voor 4 flapjes)

 

  • 100 g feta
  • 50 g (half potje) olijven
  • teentje knoflook
  • 1 ei
  • 4 lapjes bladerdeeg
  • peper en zout

 

 

Verbrokkel de feta.
Voeg het geklutste ei bijna helemaal aan toe.


Snij de olijven en basilicum klein en voeg samen met de geperste knoflook toe.
Naar smaak peper en zout erbij.


Alles goed mengen en het prutje op een hoekje van het bladerdeeg leggen.
Dit dichtvouwen zodat een driehoekig flapje ontstaat.
Smeer de bovenkant in met het restje ei.
Bak de flapjes 30 minuten (200ºC) tot ze goudbruin zijn.

 

 

N.B.

 

De feta-flapjes kunnen als voorgerecht gegeten worden, maar ook heel goed als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een lekkere Griekse salade en rijst of patat)