Gevulde paprika’s

 

4 personen

 

 

  • 4 grote groene paprika’s
  • 1 ½ kop gekookte rijst
  • 1 dl olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl venkelzaadjes
  • 2 tl peper
  • 1 kop fijngesneden courgette
  • 40 g fijngehakte witte amandelen
  • 2 tl zout
  • 150 g ricotta-kaas
  • 40 g parmezaanse kaas

 

 

Snijd een dekseltje van de paprika’s, haal de zaadjes eruit en stoom de paprika’s in ± 10 minuten gaar.

 

Verhit 1 el olie in de wok en fruit de ui, de knoflook, het venkelzaad en de peper.

Wacht tot de venkelzaadjes goudbruin zijn, voeg de stukjes courgette toe en zet het gas hoog.

 

Na ± 8 minuten kunnen de amandelen erbij en na 3 minuten de ricotta en het zout.

Bak alles 1 minuut en haal de wok van het vuur.

 

Doe nu de rijst erbij en roer alles door elkaar.

Vul de paprika’s met dit mengsel.

 

Verhit de rest van de olie in de wok en bak de paprika’s daarin aan alle kanten goudbruin.

Strooi de parmezaanse kaas er overheen.

 

Direct serveren.