Gevulde knolselderij-schnitzels

 

 

  • 2 selderijknollen van ± 500 g per stuk
  • zout
  • 4 el olie
  • 20 g boter

 

Voor de vulling:

  • 8 plakken jonge kaas

 

 

Voor het paneerlaagje:

  • 2 eieren
  • 2 el stijfgeklopte slagroom
  • 60 tot 80 g versgeraspt wittebroodkruim
  • 1½ t gemberpoeder
  • 2 tot 3 el bloem

 

 

 

Kook de ongeschilde selderijknollen in ± 50 minuten gaar in water met wat zout.
Laat ze onder de koude kraan schrikken, schil ze en snijd ze elk in plakken van 1 cm dik.
Snijd de plakken in zonder ze helemaal door te snijden en vul ze met een plak kaas.


Klop de eieren los en klop er de slagroom door.
Meng het broodkruim met het gemberpoeder.


Haal de schnitzels achtereenvolgens door de bloem, door het eimengsel en door het broodkruim en bak ze in de hete olie en boter op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

 

 

  • Tip

            Beide groentenschnitzels zijn ook zonder vulling erg lekker.