Kaas-preikoekjes

 

12 stuks

 

 

  • 1 kg aardappels
  • zout
  • 4 el melk
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 2 preien
  • 175 g geraspte kaas
  • 3 takjes peterselie
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • 75 g paneermeel
  • 3 el olie

 

 

Schil de aardappels en kook ze in water met zout gaar.
Giet ze af en pureer ze met de melk en de boter.


Snijd de schoongemaakte ui en de preien in kleine stukjes en kook ze in water in 10 minuten zacht en gaar.
Laat ze goed uitlekken.


Meng de groenten door de aardappelpuree, samen met de geraspte kaas.
Hak de peterselie fijn en meng deze er eveneens door.
Breng alles op smaak met zout en peper.

Vorm hiervan 12 koekjes.


Klop in een schaaltje het ei los met 2 eetlepels water.
Doe het paneermeel in een ander schaaltje.
Haal de koekjes eerst door het losgeklopt ei en dan door het paneermeel.


Verwarm de olie in een koekepan en bak ze aan beide kanten goudbruin.