Gehakte tofu in pitabroodjes met salade

 

2 personen

 

 

  • 1 doosje tofu, gehakt
  • 1 tl korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 tl mosterd
  • 1 rode ui
  • wat zout
  • verse peper
  • 2 augurken
  • 3 eetlepels olie
  • 4 pitabroodjes

 

 

Salade:

 

  • ¼ krop ijsbergsla
  • ½ potje olijven
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 3 el sojanaise *)

 

  • wok
  • bakplaat
  • vijzel+ stamper

 

 

Doe het korianderzaad en het komijnzaad in de vijzel en wrijf het fijn.
Meng het daarna met het zout, de peper, de in stukjes gesneden augurk en de mosterd door de tofugehakt.


Fruit de ui in de olie en als die goudbruin is voeg je de gehakte tofu toe, die je enige minuten op hoog vuur bakt.
Zet dan het gas laag om te laten garen.

 

Maak de salade en de dressing. *)

 

Leg de pitabroodjes in de oven en bak die af.

 

Serveer de tofu met de salade in de broodjes en pas op dat je je vingers er niet bij op eet!

 

 

*) Sojanaise wordt gemaakt van

  • sojaroom cuisine
  • olie
  • citroen
  • kruiden:


Doe 125 ml room in een kom en mix met de handmixer druppels olie er door, afgewisseld door citroen.


Als het dikker begint te worden mix je er war kruiden door, bv. peterselie, selderie, kervel, dille, wat je maar lekker vindt.