Champignon-camemberttaart

 

 

Voor de bodem:

  • olie
  • meel
  • 1 blikje croissantdeeg (240 g)

 

 

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 20 g boter
  • 500 g kastanjechampignons
  • 125 g camembert
  • 3 el gehakte peterselie
  • 2 eieren
  • 2 dl slagroom
  • zout
  • peper
  • springvorm (26 cm)

 

 

Vet de springvorm in met olie en bestrooi deze licht met meel.


Rol het croissantdeeg uit en bekleed er de springvorm mee, met een opstaand randje.
Verwarm de oven voor op 200° C.


Snijd de schoongemaakte ui en paprika in kleine stukjes.
Verwarm de boter en bak hierin de groentes glazig.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak ze even mee.
Zet de pan van het vuur.


Snijd de camembert in stukjes en schep deze door de groenten evenals de peterselie.
Verdeel dit alles over de taartbodem.


Klop de eieren los met de slagroom en breng dit op smaak met zout en peper (oppassen met zout vanwege de camembert).


Giet het eimengsel over de groenten en bak de taart in 30 minuten gaar en goudbruin.