Sojaschnitzels uit Korea

 

  • 8 sojaschnitzels
  • 1 zoetzure appel
  • 1 peer
  • 2 el citroensap
  • 4 bosuitjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el droge sherry
  • 1 dl bouillon
  • 2 el olie
  • 3 el sesamzaad
  • 1 tl peper
  • 1 el appeldiksap
  • ve-tsin

 

 

Schil de appel en peer, verwijder de klokhuizen en snij de vruchten in stukjes van ½ cm.
Breng het fruit over in een grote kom en besprenkel met het citroensap.


Maak de bosuitjes schoon en snij ze in ringen.
Hak de ui en knoflook fijn.


Roer de bosui, ui en knoflook door de appel en peer en voeg ook de sojasaus, sherry, bouillon, olie, sesamzaadjes, peper, diksap en een snufje ve-tsin toe.
Laat de sojaschnitzels minstens 2 uur in deze marinade staan.


Laat de schnitzels daarna goed uitlekken en snij ze in schuine plakjes.


Verhit 3 el olie in een grote braadpan of wok en bak de plakjes schnitzel al omscheppend goudbruin.
Voeg de marinade toe, leg het deksel op de pan en laat de schnitzels nog ca. 10 minuten zachtjes stoven.

 

Serveer bij dit gerecht gestoofde Chinese kool met rode paprika en een rood pepertje en mie.