Patates Köftesi

 

Turkse aardappelrolletjes

 

6 personen

 

 

  • 5 middelgrote aardappels
  • 225 g witte Turkse kaas, of Emmenthaler, geraspt
  • 4 el tarwebloem
  • 1 ei
  • 3 takjes verse peterselie, fijngesneden
  • zout, naar smaak
  • versgemalen peper, naar smaak
  • 2 el olijfolie, om te bakken

 

 

Schil, was en kook de aardappelen en knijp of stamp ze tot puree.
Voeg na afkoeling de kaas, het ei en de bloem toe.
Voeg de gesnipperde peterselie toe plus royaal zout en peper.


Kneed de puree goed door elkaar en vorm er rolletjes van.
Bak deze in dampende olijfolie en serveer ze met verse pepers (lomboks) of in repen gesneden paprika's.

 

 

Als hoofdgerecht voor 2 personen:

 

  • 100 g feta
  • 600 g aardappel.

 

Bakken met oliespray en anti-aanbakpan (voorzichtig; vallen snel uit elkaar)