Bulghur met abrikozen

 

 

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 300 g bulghur
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 1½ el verse mint of 2 tl gedroogde
  • 2 el verse dille of 1½ tl gedroogde
  • ½ kop fijngesneden peterselie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout naar smaak

 

 

Doe de olijfolie in de pan, bak daarin de ui 3 minuten en voeg dan de bulghur toe.
Roerbak eventjes en voeg na 2 minuten ruim 2 koppen kokend water toe.
Laat alles zachtjes koken met het deksel op de pan.


Snij de abrikozen in kleine stukjes en voeg ze na 10 minuten toe, maar roer ze er niet doorheen.
Laat het geheel nog 5-10 minuten zachtjes koken, totdat al het vocht geabsorbeerd is en de bulghur gaar is.


Voeg de mint, dille, peterselie, peper en zout toe.

 

Serveer met een salade van komkommer, tomaat en feta.