Pikante hete grapefruit

 

Een heerlijk en eenvoudig voorgerecht, dat ook verfrissend is tussen de gangen door.

 

2 personen

 

 

  • 1 rode grapefruit
  • ½ tl gemalen piment
  • 1 tl fijne suiker (naar wens)
  • citroenmelisse of muntblaadjes, voor de garnering

 

 

De grapefruit doormidden snijden en alle partjes met een scherp getand mesje of gra­pefruit mesje los snijden van de witte schil.

De partjes nu voorzichtig van de vliesjes los snijden en de kern voorzichtig losdraaien en verwijderen.

Ook eventuele pitten moet u verwijderen.

 

De grapefruithelften bestrooien met een gelijke hoeveelheid piment en suiker (indien gebruikt), waarna u de grapefruits 3-4 minu­ten onder een matig hete voorverwarmde grill zet.

 

Tot slot garneert u de grapefruits met citroenmelisse of muntblaadjes.

 

 

 

  • Variatie:

            In plaats van piment kunt u de grapefruits ook bestrooien met gemberpoeder, waarna u over              elke grapefruit helft een theelepel gemberwijn óf sherry giet.

 

 

 

Voorbereiding:

 

De grapefruit helften kunt u van tevoren klaarmaken.

Dek ze wel goed af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.