Pikante hete grapefruit
Een heerlijk en eenvoudig voorgerecht, dat ook verfrissend is tussen de gangen door.
2 personen
- 1 rode grapefruit
- ½ tl gemalen piment
- 1 tl fijne suiker (naar wens)
- citroenmelisse of muntblaadjes, voor de garnering
De grapefruit doormidden snijden en alle partjes met een scherp getand mesje of grapefruit mesje los snijden van de witte schil.
De partjes nu voorzichtig van de vliesjes los snijden en de kern voorzichtig losdraaien en verwijderen.
Ook eventuele pitten moet u verwijderen.
De grapefruithelften bestrooien met een gelijke hoeveelheid piment en suiker (indien gebruikt), waarna u de grapefruits 3-4 minuten onder een matig hete voorverwarmde grill zet.
Tot slot garneert u de grapefruits met citroenmelisse of muntblaadjes.
- Variatie:
In plaats van piment kunt u de grapefruits ook bestrooien met gemberpoeder, waarna u over elke grapefruit helft een theelepel gemberwijn óf sherry giet.
Voorbereiding:
De grapefruit helften kunt u van tevoren klaarmaken.
Dek ze wel goed af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.