Geroosterd brood met paddenstoelen

 

4 Personen

 

 

  • 4 dikke zelfgesneden boterhammen (bijv. meergranen of donker meergranen)
  • 3 el olijfolie
  • grof zeezout
  • ½ friszure appel (Granny Smith, goudreinet)
  • 250 g paddenstoelenmelange, in grove repen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 el peterselie, fijngesneden

 

 

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bedruppel het brood met olijfolie en strooi er grof zeezout over.
Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant.
Laat even afkoelen.


Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd hem in dunne plakjes en vervolgens in luciferdikke reepjes.


Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak al omscheppend de paddenstoelen, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur in 5-7 minuten bruin en gaar.


Schep er de helft van de peterselie doorheen.


Breng het mengsel op smaak met zeezout en (versgemalen) peper.


Verdeel het paddenstoelen-appelmengsel over het brood en bestooi met de rest van de peterselie.