Champignons uit de oven

 

 

  • 4 ons champignons
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gr boter
  • 125 gr. geraspte kaas (oude of belegen)
  • halve citroen
  • bosje peterselie
  • 4 witte boterhammen, geroosterd
  • zout en peper

 

 

Champignons in kleine plakjes snijden.
In wat water aan de kook brengen; wat zout en een een eetlepel citroensap toevoegen en nog even laten koken; niet langer dan 3 minuten.


Doe de champignons in een zeef en laat goed uitlekken.

Ondertussen bebotert u een ovenschaal.


Snij de ui fijn en snij de knoflookteentjes eveneens fijn.
Leg nu de champignons in de schaal met de ui en de knoflook.
Hussel het een beetje en bestrooi het met peper en doe de geraspte kaas erover.
Doe hier en daar een klontje boter erbij en zet de schaal in de voorverwarmde oven 175ºC en laat hem daar ± 20 minuten in.

 

Leg op elk bord een geroosterde boterham en doe daarop een schep van de champignons en strooi er wat fijn geknipte peterselie over.