Broodje Tofu-shoarma

 

2 stuks

 

  • 100 g tofu
  • shoyu of ketjap
  • shoarmakruiden
  • 2 el olie (of boter)
  • 1 kleine ui
  • stukje rode paprika
  • 50 g champignons
  • peper
  • paprikapoeder
  • zout
  • (verse) peterselie of bieslook

 

 

Snijd de tofu in blokjes.

Besprenkel ze met shoyu of ketjap en strooi er shoarmakruiden over.

Laat deze enige tijd intrekken.

 

Fruit de fijngesneden ui in de olie of boter en voeg fijngesneden paprika en in plakjes gesneden champig­nons toe.

Maak het mengsel op smaak met peper, paprika­poeder en evt. zout.

Voeg de tofublokjes toe en laat het geheel even smoren.

 

Voeg tenslotte wat vers geknipte peterselie of bieslook toe en schep het tofu-groentenmeng­sel tussen een (warm) shoarmabroodje.

 

 

Tip

Serveer tofu-shoarma desgewenst met tomaten­ketchup of een knoflooksausje.