Aardappelschotel met verse kaas uit Peru (koud)

 

 

  • 4 stevige aardappelen, in de schil gekookt
  • 4 slablaadjes
  • 100 g verse kaas
  • 1 rode peper, van de zaadjes ontdaan
  • ¾ dl koffiemelk
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 maïskolfje, in plakjes gesneden en gekookt
  • 4 zwarte olijven
  • 1 kleine ui, in ringen
  • sap van 1 citroen
  • chilipoeder 

 

 

Schil de aardappelen en halveer ze.
Leg ze op een bed van slablaadjes op een platte schaal.

 

Meng de kaas en de rode peper in een blender of keukenmachine.
Voeg koffiemelk, paprikpoeder en zout en peper naar smaak toe en meng tot een gladde pasta.


Verhit de olie in een koekenpan en bak de kaaspasta al roerend even aan.
Bedek de aardappelen met de saus, garneer met plakjes maïs en olijven.
Meng de uienringen met citroensdap, zout en peper en chilipoeder naar smaak.

 

Dien de aardappelschotel gekoeld op met de uiensaus.