Hamburger Hawaii

 

2 personen

 

 

  • 15 g boter
  • 2 vegetarische hamburgers
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ blik ananas
  • ½ zakje kerriesaus
  • 2 toefjes peterselie
  • peper
  • zout

 

 

De boter in een koekenpan verhitten en hierin de hamburgers in 5 minuten zachtjes bakken. Halverwege moeten de hamburgers gekeerd worden.

De ui 3 minuten met de hamburgers meebakken.


In een zeef boven een maatbeker de ananas uit laten lekken.
Het sap tot 125 cl aanvullen met water.


In een steelpan de kerriesaus maken volgens de gebruiksaanwijzing.


Hamburgers uit de pan nemen en op een warme schaal leggen.


De ui door de kerriesaus roeren en de saus dan in een sauskom doen.


In het achtergebleven bakvet de ananasplakken in 1 minuut aan beide kanten bakken en daarna op de hamburger leggen.


Garneren met een toefje peterselie in het gat van de ananas.

 

 

  • Lekker met krielaardappeltjes en sperziebonen.