Sperziebonen op Provençaalse wijze

 

  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 250 g tomaten, in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • ½ tl gedroogd bonenkruid
  • kruidenzout
  • peper uit de molen
  • 250 ml soja cuisine

 

Fruit de ui in de olie.
Doe er de bonen, de paprika en zoveel water erbij dat de bonen 1 tot 2 centimeter onder water staan.
Leg het deksel op de pan en laat de groenten zachtjes beetgaar worden.
Voeg de tomaten, buillontablet en kruiden toe.
Haal de pan van het vuur, laat wat afkoelen en roer er dan de soja cuisine door.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met verse kruiden.