Antilliaanse bonenschotel  

 

 

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olie
  • 50 g rozijnen
  • 1 blik bruine bonen
  • 4 el santen
  • zout
  • tabasco
  • 1 groentenbouillontablet
  • ¾ bruine kop bulgur
  • beetje zout in de bulgur

 

 

Snipper de ui en de knoflook.

Snijd de paprika, de tomaat en blekselderij in kleine stukjes.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paprika, de tomaat, de bleekselderij en de rozijnen toe en bak al omscheppend 5 minuten. Voeg de bonen met vocht, de santen en 1 dl kokend water toe.

Schep het mengsel om en laat de bonen goed heet worden.

Breng het eventueel op smaak met nog wat zout en een paar druppels tabasco.

 

  • Lekker met veldsla en wilde en witte rijst.