Spruitjes uit de wok                                  

 

4 personen

 

  • 2½ dl ketjap of Japanse sojasaus      
  • 1 tl fijngesneden gemberwortel
  • 1 tl fijngesneden knoflook       
  • 1 blok tofu, in blokjes
  • 300 g basmatirijst   
  • 200 g spruitjes       
  • peper en zout         
  • 2 el olijfolie            
  • 2 sjalotten in reepjes                 
  • 1 teen knoflook fijngesneden 
  • 1 komkommer, in blokjes      
  • 4 el zilveruitjes uit pot    
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 4 tomaten zonder zaad, in blokjes      
  • ½ à 1 tl sambal

 

Voor de marinade:

2 dl ketjap mengen met gember en knoflook.      

Tofublokjes erdoor scheppen en 3 uur laten marineren; laten uitlekken.     

 

Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.   

Spruitjes beetgaar koken en laten uitlekken.     

Wok met 1 el olijfolie verhitten en tofu al scheppend in ca 10 min rondom aanbakken.

Uit de wok scheppen.    

Weer 1 el olijfolie in wok verhitten en reepjes sjalot, knoflook en spruitjes ca 3 minuten roerbakken.

Basmatisrijst erdoor scheppen en al omscheppend komkommer, uitjes, sesamzaadjes en tomaat erbij en meewarmen.

Op smaak brengen met ca 3 el ketjap en sambal.

Tofu erdoor scheppen.    

Direct serveren.              

 

Lekker met een frisse taugésalade.