Spruitjes uit de wok
4 personen
- 2½ dl ketjap of Japanse sojasaus
- 1 tl fijngesneden gemberwortel
- 1 tl fijngesneden knoflook
- 1 blok tofu, in blokjes
- 300 g basmatirijst
- 200 g spruitjes
- peper en zout
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten in reepjes
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 komkommer, in blokjes
- 4 el zilveruitjes uit pot
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 4 tomaten zonder zaad, in blokjes
- ½ à 1 tl sambal
Voor de marinade:
2 dl ketjap mengen met gember en knoflook.
Tofublokjes erdoor scheppen en 3 uur laten marineren; laten uitlekken.
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Spruitjes beetgaar koken en laten uitlekken.
Wok met 1 el olijfolie verhitten en tofu al scheppend in ca 10 min rondom aanbakken.
Uit de wok scheppen.
Weer 1 el olijfolie in wok verhitten en reepjes sjalot, knoflook en spruitjes ca 3 minuten roerbakken.
Basmatisrijst erdoor scheppen en al omscheppend komkommer, uitjes, sesamzaadjes en tomaat erbij en meewarmen.
Op smaak brengen met ca 3 el ketjap en sambal.
Tofu erdoor scheppen.
Direct serveren.
Lekker met een frisse taugésalade.