Roergebakken prei met quorn en amandelen

 

1 persoon

 

  • 75 g snelkookrijst
  • ½ pakje Quornstukjes (à 175 g)
  • 1 zakje panklare prei (ca. 250 g)
  • 10 garneeramandelen (zakje à 45 g, Baukje)
  • ½ tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • zout
  • peper
  • 1 el olie
  • eventueel 2 tl (geroosterde) sesamzaadjes

 

 

Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Als de sesamzaadjes niet geroosterd zijn, dan deze in een droge koekepan roosteren.
Intussen Quorn in reepjes snijden.
In wok olie verhitten en Quornreepjes al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
Prei, amandelen en gemberpoeder toevoegen en al omscheppend op hoog vuur ca. 3 minuten meebakken.
Sojasaus en gembersiroop erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Rijst op bord scheppen en prei/Quornmengsel erover verdelen.
Bestrooien met sesamzaadjes.