Marokkaanse groenten

 

2 personen

 

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerrie
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 100 g wortel, in plakjes
  • 1 grote aardappel, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • ¼ blikje kapucijners, uitgelekt
  • handjevol rozijnen
  • 25 g blanke amandelen
  • mespunt cayennepeper
  • 1 tl komijn
  • zout en peper
  • vers koriander- of peterselieblad

 

Fruit de ui in de olie en voeg kerrie, paprikapoeder en tomatenpuree toe.

Fruit dat een minuut mee en voeg dan de bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook.

Voeg paprika, wortel en aardappel toe en kook zachtjes door tot de groenten gaar zijn.

Doe er dan de courgette, kapucijners, rozijnen en amandelen bij.

Breng op smaak met cayennepeper, komijn, zout en peper en warm nog even goed door.

Bestrooi met koriander- of peterselieblad en serveer met couscous.