Roergebakken paddenstoelen en groenten

 

  • 4 gedroogde shiitakes, geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater bewaren)
  • 100 g champignons in plakjes
  • 100 g babymais, in de lengte doormidden gesneden
  • 100 g bloemkool, in stukjes
  • 100 g witte kool, in grove stukken
  • 50 g sugar snaps (zoete peultjes), afgehaald
  • 50 g taugé
  • ½ tl zout
  • 1 el sojasaus
  • ½ tl suiker
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 50 ml plantaardige olie

 

Verhit de olie in een wok.
Voeg de knoflook toe en bak die goudbruin.
Voeg de shiitakes en de bloemkool toe en roerbak, tot ze beetgaar zijn.
Voeg de champignonplakjes, mais, kool, sugar peas, zout, sojasaus en suiker toe en een beetje van het weekwater van de shiitakes.
Goed doorroeren en voorzichtig aan de kook brengen.
Voeg tenslotte de taugé toe en laat nog even bakken.

 

Serveer met pandanrijst.