Couscous met paprika en sinaasappel

 

 

  • 1 rode paprika
  • 175 g couscous
  • geraspte schil en in stukjes gehakt vruchtvlees van 1 sinaasappel
  • 450 ml groentebouillon
  • 2 tl olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 el koriander
  • 2 tl komijn
  • 200 g kidney beans (rode-nierbonen), uit blik
  • 2 el verse korianderblaadjes

 

 

Laat de grill warm worden en leg de paprika eronder.
Laat hem liggen tot de buitenkant enigszins verschroeid is.
Doe hem dan in een afgesloten plastic zakje en laat afkoelen.
Doe de couscous met de sinaaspappelrasp in een schaal en giet er de hete groentebouillon over.
Verhit de olie in een pan of wok en bak daarin de ui en de knoflook ongeveer vier minuten.
Voeg de kruiden toe en roerbak het geheel dertig seconden.
Ontvel de paprika en verwijder de pitten.
Snij het vruchtvlees in stukjes en voeg dat met de kidney beans toe aan het ui-knoflookmengsel.
Verwarm ongeveer 2 minuten.
Roer de couscous los met een vork, roer er het sinaasappelvruchtvlees, het bonenmengsel en de koriander door.
Voeg peper en zout naar smaak toe.